Owner Post Follow Dash"I am fine"
Tcha's

Selamat Datang !


Assalamualaikum
This is a place to qwerty everything
Pardons my words


⊰HEY YOU!⊱
Awak comel.
Percaya tak?
Hm percayalah pleaseeee


K tipu jewp hahahaha
Kalau dah baca toksah nak memarah kalau gua cerita pasal lu. Suka hati gua nak cerita pasai sapa k. Kalau dah terasa tu whoops padan muka kahkahkah. Ini blog gua, kalau tapuasti meh kita face to face toksah pendam kang hati lu pula terbakar bhahaha.
Gimme some space to breathe.


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Best viewed in Mozilla and Google Chrome

Terima kasih.Terima (“receive”) + Kasih (“care”)


Kita semua belajar perkataan 'Terima Kasih' sejak dari kecil lagi. Ibu bapa selalu mengajar anak-anak mereka untuk menghargai sesuatu benda atau pertolongan daripada seseorang dengan mengatakannya. Lebih-lebih lagi kalau dapat duit raya. Hahaha. Perkara ini sudah pun menjadi kebiasaan kita :)

Kebiasaan ? Manada manada ! Aku tengok ramai orang seperti tidak kenal erti 'Terima Kasih'. Mereka semua bukannya tak reti sebut tetapi malas ! Bagi mereka perkataan itu hanya perkara remeh temeh sahaja. Bagi sesetengah orang pula menyatakan bahawa perkataan itu sungguh bermakna.

Ya, memang perkataan itu ringkas. Seringkas-ringkas perkataan itu, dapat memberi seribu kebaikan. Daripada kita sebut perkataan yang tak elok ( demm, maderfaker,... .) Astaghfirullah. Susah sangat keh nak sebut 'Terima Kasih' ? Okay fine. Banyak lagi cara yang boleh kita gunakan selain menyebut.

"Zaman dah berubah, dunia dah maju"  Ingat lagi tak perkataan ini ? Rindu gila. Dengan kemajuan dunia zaman sekarang, semua boleh membantu kita untuk mengatakannya. Sms, laman sosial, email. Haa apa susah ? Tumbuk karanggg...


Kalau perkataan ini pula, memang tiada tandingannya. Berterima kasih sambil mengingatiNya. Memang mudah ! Semua yang terjadi Dia yang tentukan. Semua yang kita perolehi Dia yang memberi. SubhanAllah, tak terkata anugerah daripadaNya.

Alhamdulillah ( Segala puji itu hanya untuk Allah swt ). Terima kasih mak ayah. Terima kasih kakak abang. Terima kasih cikgu. Terima kasih kawan-kawan. Terima kasih 'kau'. Terima kasih mak cik pak cik dekat kantin. Terima kasih pengawas koperasi. Terima kasih penjual makanan ringan. Terima kasih driver bus. Terima kasih kura-kura. Terima kasih duit.

Duit ? Ya. Kalau takda duit, macamana nak hidup. Bhahahahahaa. Perempuan materialistik betul :p 

Mudah sungguh mengatakannya dengan ikhlas. Renung-renungkan dan selamat beramal :)Terima kasih. Thankyou. Tochee. Nandree.
Assalamualaikum !
◀ Older Newer ▶