Owner Post Follow Dash



"I am fine"
Tcha's

Selamat Datang !


Assalamualaikum
This is a place to qwerty everything
Pardons my words


⊰HEY YOU!⊱
Awak comel.
Percaya tak?
Hm percayalah pleaseeee


K tipu jewp hahahaha
Kalau dah baca toksah nak memarah kalau gua cerita pasal lu. Suka hati gua nak cerita pasai sapa k. Kalau dah terasa tu whoops padan muka kahkahkah. Ini blog gua, kalau tapuasti meh kita face to face toksah pendam kang hati lu pula terbakar bhahaha.
Gimme some space to breathe.


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Best viewed in Mozilla and Google Chrome

Ramadhan is coming..


Bismillahirrahmanirrahim..

"(It was) the month of Ramadan in which was revealed the Qur’aan, a guidance for mankind and clear proofs for the guidance and the criterion (between right and wrong). So whoever of you sights (the crescent on the first night of) the month (of Ramadan i.e. is present at his home), he must observe Sawm (fasts) that month…"
Surah : al-Baqarah 2:185

Hey dude, Ramadhan is coming :) Are you ready?

Beberapa jam yang lalu, aku tertekan button number 9 pada remote televisyen. Yeah perkara itu berlaku secara tidak sengaja. Sebagaimana yang anda semua tahu, aku takda Astro. Jadi, aku pun tertonton-lah rancangan Tanyalah Ustazah di Tv9. Nampak imbuhan ter- di situ ? Again, tak sengaja.

Tanyalah Ustazah biasanya disiarkan pada hari Jumaat sahaja. Mana tidaknya, semua ustaz-ustaz sibuk bersiap-siap hendak pergi ke masjid. Lelaki wajib menunaikan Solat Jumaat. So, terpaksalah ustazah-ustazah yang menggantikan posisi mereka. Apa yang penting, Maa bangga dengan ketidaksengajaan aku itu tadi :3 hewhew.

'Ustazah, bilakah kita perlu bersedia untuk menyambut Bulan Ramadhan?'
'Sebaik-baiknya, kita perlu bersedia untuk menyambut Bulan Ramadhan sejak Bulan Rejab lagi. Pada bulan tersebut, kita sepatutnya berdoa dan memohon kepada Allah swt supaya Dia memberi kesempatan kepada kita untuk bersama dengan Bulan Syaaban dan Bulan Ramadhan pada tahun ini..' Actually, aku tak ingat sangat apa yang ustazah itu katakan tadi tapi............... ah lebih kurang laa nih! :p


Marhaban Ya Ramadhan.

Alhamdulillah, aku berpeluang bersama Ramadhan. Ramadhan yang ke-16 buat diri aku. Thank you Allah! Meskipun aku tidak dapat menikmati awal Ramadhan atas sebab-sebab yang tertentu, aku tetap bersyukur kerana dapat berjumpa Ramadhan :') Ya. Semua ada hikmahnya.

#10PerkaraYangPatutAkuLakukanPadaBulanRamadhan :

- Menahan mata daripada melihat perkara yang tidak baik.
- Menahan hidung daripada menghidu makanan yang dapat menggoda perut comel ini.
- Menahan mulut daripada mengatakan sesuatu yang tidak berfaedah.
- Menahan tangan daripada memukul dan menumbuk orang yang cuba menganggu.
- Menahan telinga daripada mendengar segala kata cacian yang telah... #np Kosong by Najwa Latif.
- Menahan hati supaya dapat bersabar dan tabah.
- Manahan perut daripada lapar. OhGod! Mesti Ting Li Suan bawa bekal nnt.....
- Menahan kaki daripada merayau ke kantin.
- Bertadarus bersama classmates.
- Taraweh setiap malam. InsyaAllah kalau ada yang sudi menjemput dan menghantar :p
- Banyakkan doa dan mengaji. Maa said 'Allah akan makbulkan doa kita pada bulan yang suci ini'

Oh sebenarnya banyak lagi perkara yang patut aku buat time Ramadhan ni ^.^ Haaaa aku dah senaraikan. Korang bila lagi ? :)

Selamat Berpuasa kawan-kawan. Hmm untunglah dapat menikmati 1 Ramadhan 1433H :') Salam Ramadhan. Semoga Ramadhan kali ini lebih diberkati oleh Nya. Aminnn..........


Assalamualaikum.
Baju raya korang warna apaa ? :D *excited* 


◀ Older Newer ▶